Visumansökan i Madrid

Bland det första vi gjorde i Barcelona var att gå till Ghanas konsulat för att börja ansöka om visum, men konsulatet var stängt sedan ett tag och vi blev rådda att ta oss vidare till huvudstaden Madrid och ambassaden där. Vi tog en nattbuss från Barcelona till Madrid, på vilken chauffören stannade var annan timme och högt annonserade i högtalarna att det var 10 minuters paus så att alla vaknade. Efter att ha kommit fram runt 7-tiden på morgonen tog vi oss till vårt vandrarhem, Coco Loco, duschade, gjorde oss i ordning och tog oss till ambassaden för att ansöka om visum. Ansökan gick bra, nu var det bara att vänta. Förhoppningen var att komma iväg den 20:e januari, om visumet blev färdigt i tid.

Under vår tid i Madrid Couch Surfade vi hos olika personer och blev medbjudna på massvis med saker, såsom samba-koncerter, hejdå-partyn till bortresande vänner, en dagsutflykt till Cervantes hemby (han som skrev om Don Quijote som slogs mot väderkvarnar), tapasbarer och mysmiddag med typisk spansk mat. Allt som allt hade vi väldigt kul i Madrid, mycket tack vare de supertrevliga personer vi träffade via Couch Surfing. När vi väl fick ett ja på visumet köpte vi våra flygbiljetter till Accra i Ghana och de sista dagarna rände vi omkring i Madrid och köpte de sista nödsakerna för vår resa. Den 19:e januari bar det av.

/Michael

Om isoldemichael

Vi är två 20-åringar som sedan studenten 2011 har förberett en ett år lång resa i Frankrike och Västafrika. Tanken är att ta sig från Aix-en-Provence längst kusten till Ghana med lokaltrafik som buss och tåg i den mån det går. De första 6 månaderna kommer vi spendera i Frankrike för att studera franska, därefter ger vi oss av på vår roadtrip och räknar med att nå den afrikanska kontinenten i början av januari 2013.
Detta inlägg publicerades i Spanien. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar