Senegambia

Partyställe nummer 1 i Gambia är utan tvekan Senegambia! Senegambia ligger vid Atlantkusten, bara några minuters taxiresa från både Serekunda och Latrikunda. Här hänger alla hippa gambianer och turister för att umgås och det är här de flesta klubbar, fina restauranger och barer ligger. Vanligtvis är det svårt att hitta ställen som säljer alkohol då gambianerna inte är speciellt mycket för att dricka (det är oändligt mycket populärare att ta en svalkande läsk än en öl) – men Senegambia är främst turisternas ställe och utbudet är därför anpassat därefter.

2013-04-09_19-14-01_963(2)
Solnedgpng vid havet i Senegambia. Foto: Michael Fjellander

Många fina och dyra hotell ligger här och det är inte långt till havet – oändliga kritvita stränder som sträcker ut sig åt alla håll. Vi har hängt ett par nätter här och även om vi aldrig gick på klubb är detta utan tvekan stället att gå till om man vill dansa. Ur klubbarna forsar musiken ut över gatorna, och från barerna, och restaurangerna. Oanande middagsgäster kan få besök av en kora-spelare som sjunger en kort sång om middagsgästerna i utbyte mot en liten slant. Kora-spelarna har spelat en viktig roll i historien som likt skalder via sång fört vidare händelser och historier.

Här finns det största utbudet av restauranger och vi såg både indiska, asiatiska och libanesiska ställen. Vi hittade dessutom en härlig libanesisk buffé (enbart på fredagar dock). Bufféer verkar vara svåra att hitta i Västafrika och när en sådan dyker upp, och till råga på allt en libanesisk, kunde vi inte tacka nej.

/Michael

Annonser

Om isoldemichael

Vi är två 20-åringar som sedan studenten 2011 har förberett en ett år lång resa i Frankrike och Västafrika. Tanken är att ta sig från Aix-en-Provence längst kusten till Ghana med lokaltrafik som buss och tåg i den mån det går. De första 6 månaderna kommer vi spendera i Frankrike för att studera franska, därefter ger vi oss av på vår roadtrip och räknar med att nå den afrikanska kontinenten i början av januari 2013.
Det här inlägget postades i Gambia och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s