Brottningsmatch på Sanyang Beach

P1020172(2) Foto: Isolde Jobarteh

Vi bestämde oss för att utforska Gambias kuststränder lite mer. Vi brukar besöka Bakaus fina stränder men bestämde oss för att åka till Sanyang Beach som ligger 1-2 timmar bort från Bakau. Vi hyrde en taxi för några timmar för att ta oss till Sanyang Beach och bada. Tydligen är det svårt att ta sig hit med lokaltrafik.

Vi kom fram till en strandbar som låg övergiven. Bakom den bredde sig en strandlinje kantad av palmer ut sig åt båda håll så långt ögat kunde nå. Här var lugnt och om man tröttnat på turistfyllda stränder där man ständigt blir uppraggad av försäljare är Sanyang den rätta kuren. ”Välkommen till paradiset” sa någon till oss när vi gick mot vattnet. Här fanns lite olika små matställen att äta på och här och var låg det fiskebåtar.

2013-03-31_16-22-11_765(2)
Foto: Isolde Jobarteh

Mitt i vårt badande hörde vi trummor och rop från ett utav matställena. Vi gick dit för att kolla och trillade in mitt i en brottningsmatch! I Gambia och Senegal finns det två stora sporter: det finns fotboll, och det finns brottning. Många hävdar att brottningen är större än fotbollen, och brottning har historiskt sett varit en stor sport i dessa länder. Brottarna var så vältränade att de såg ut att kunna platsa i vilken action-film som helst och den största av dem lyfte, under applåder från publiken, en rissäck på 50 kg med bara tänderna och stoltserade runt med den!

Dagen led mot sitt slut och när brottningsmatchen var över letade vi rätt på vår taxi-kille och begav oss hem, nöjda med vår utflykt.

/Michael

Annonser

Om isoldemichael

Vi är två 20-åringar som sedan studenten 2011 har förberett en ett år lång resa i Frankrike och Västafrika. Tanken är att ta sig från Aix-en-Provence längst kusten till Ghana med lokaltrafik som buss och tåg i den mån det går. De första 6 månaderna kommer vi spendera i Frankrike för att studera franska, därefter ger vi oss av på vår roadtrip och räknar med att nå den afrikanska kontinenten i början av januari 2013.
Det här inlägget postades i Gambia och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s