Cassis och La Ciotat

Förra veckan åkte vi på utflykt med skolan till de närliggande byarna Cassis och La Ciotat. Första stoppet var La Ciotat där vi stannade vid hamnen precis bredvid en marknad. Marknaden var fylld med färska grönsaker, solmogna frukter, inlagda tomater och olika maträtter. Vi köpte varsin honungsklubba, varsin persika och några friterade grönsaker.

Senare gick vi vidare med hela klassen till ett par gigantiska lerklippor som låg vid vattnet i utkanten av staden . Vi badade i det fantastiskt klara vattnet och utforskade klipporna som hade några små grottor.

Foto: Lerklippor vid La Ciotat, Michael Fjellander

Efter La Ciotat fortsatte resan vidare till Cassis. Där stannade vi först vid ett berg som höjde sig 400 meter över staden. Utsikten där var helt fantastisk och det var svårt att se var havet slutade och himlen började när man blickade ut över havet.

Foto: Utsikt över Cassis, Michael Fjellander

Själva byn Cassis var också helt fantastik. Mysiga gator och kvarter var blandat med hamnstad och en strand med helt underbart klart vatten. Det fanns också möjlighet att ta en båt för 15 euro och besöka de närliggande, berömda ”les Calanques de Cassis”. Jag och Isolde köpte var sin glass och satte oss vid stranden.

Foto: Cassis, Michael Fjellander

/Michael

Om isoldemichael

Vi är två 20-åringar som sedan studenten 2011 har förberett en ett år lång resa i Frankrike och Västafrika. Tanken är att ta sig från Aix-en-Provence längst kusten till Ghana med lokaltrafik som buss och tåg i den mån det går. De första 6 månaderna kommer vi spendera i Frankrike för att studera franska, därefter ger vi oss av på vår roadtrip och räknar med att nå den afrikanska kontinenten i början av januari 2013.
Detta inlägg publicerades i Frankrike. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar